Cele mai periculoase alimente pe care să le consumi

Din fericire, există anumite alimente care pot fi consumate în siguranță. De exemplu, nu există riscuri pentru sănătate asociate cu consumul de fasole roșie și migdale amare. Aceste alimente sunt adesea savurate ca parte a unei diete sănătoase. Cu toate acestea, există câteva alimente care sunt considerate a fi periculoase. Acestea sunt enumerate mai jos.

Cassava

Adesea considerat un aliment sănătos, s-a știut că maniocul conține niveluri ridicate de cianură. Prezența acestei substanțe chimice poate duce la efecte secundare grave. Cu toate acestea, dacă este preparată corect, cassava este, în general, sigură de consumat.

Cassava este o plantă comestibilă care a fost cultivată în multe regiuni tropicale. Este o sursă bună de amidon rezistent, care ajută organismul să gestioneze zahărul din sânge. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, care are un rol semnificativ în promovarea producției de colagen. Această vitamină poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva deteriorării pielii și a stresului oxidativ.

Cassava este o plantă tropicală despre care s-a constatat că conține glicozide cianogenice, care sunt periculoase pentru oameni și animale. Glicozidele cianogenice sunt eliberate de țesuturile vegetale deteriorate.

Brânză Camembert

În timpul unei recente epidemii de listeria din Statele Unite, mai mulți consumatori s-au îmbolnăvit. Aceștia au fost spitalizați și au declarat că au mâncat brânză brie sau camembert. CDC investighează acum cauza.

În plus, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a demarat o anchetă privind focarul de listeria. Deși nu este clar cum au fost contaminate brânzeturile contaminate, este probabil că au fost implicați factori de mediu.

În plus față de posibila contaminare cu listeria, mai mulți consumatori au raportat o serie de alte boli legate de brânzeturile retrase de pe piață. Printre acestea se numără sindromul intestinului iritabil, constipație și diaree. Dacă dumneavoastră sau cineva cunoscut se îmbolnăvește de listeria, contactați departamentul de sănătate al statului dumneavoastră.

Casu Marzu

Cunoscută sub numele de „brânză cu viermi” în Uniunea Europeană, Casu Marzu este o brânză italiană fabricată din lapte de oaie care este infuzată cu viermi vii. Brânza este cunoscută și sub numele de myasis în Italia și în alte țări, unde este denumită „vedeta spectacolului alimentar”.

Casu Marzu este produsă lăsând musca de brânză Piophila casei să depună ouă în brânză pecorino. Ouăle eclozează în viermi albi după o zi sau două. Viermii descompun apoi proteinele din brânză în cremă.

Casu Marzu este ilegal în Statele Unite și în multe țări din întreaga lume, inclusiv în Italia și în Uniunea Europeană. De asemenea, este considerat un pericol pentru sănătate și a fost asociat cu infecția intestinală a larvelor.

Migdale amare

Printre cele mai proaste alimente pe care să le consumi se numără migdalele amare. Acestea conțin cianură, o otravă naturală care poate ucide. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, folosite pentru a trata o serie de afecțiuni de sănătate, inclusiv spasme și inflamații. De asemenea, sunt folosite pentru a crea o serie de rețete.

Există mai multe rețete care folosesc migdale amare. Cu toate acestea, este important să știți cum să le folosiți în siguranță. Dacă intenționați să le folosiți, asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe eticheta produsului.

În plus față de cianură, migdalele amare conțin acid prusic toxic. Acidul prusic este o substanță naturală care poate fi rafinată în otrava cianură.

Fasole roșie

Fitohemaglutinina (PHA) este lectina din fasolea roșie, responsabilă de efectele toxice ale acesteia. PHA este o proteină care se leagă de carbohidrați, care interacționează cu majoritatea celulelor diferențiate ale mamiferelor. Este un modulator puternic al creșterii celulare, al răspunsului imunitar și al deteriorării ADN-ului. În plus, s-a demonstrat că traversează bariera gastrointestinală.

Fasolea roșie este un aliment popular în diverse culturi din întreaga lume. Sunt deosebit de populare în Mexic, unde sunt adesea folosite în chilli con carne. De asemenea, sunt populare în India, Africa și America Centrală.

Acestea sunt o sursă bună de proteine. De asemenea, sunt săraci în grăsimi și calorii. Sunt o sursă bună de fibre, care contribuie la sănătatea inimii. Sunt, de asemenea, bogate în fier. Sunt adesea folosite în supe, salate și mâncăruri cu paste.

Stridii crude

În ultimul deceniu, incidența bolilor de origine alimentară legate de crustaceele crude a crescut. Principalii vinovați sunt norovirusul și Vibrio vulnificus.

Stridiile se hrănesc prin filtrare naturală și transportă bacterii periculoase. Acest tip de boală nu este frecventă în rândul persoanelor sănătoase, dar poate fi gravă pentru cei care suferă de boli imunodepresoare.

Vibrio vulnificus este o bacterie naturală care se dezvoltă în apele de coastă și în apele salmastre. Aceasta poate provoca boli grave, inclusiv bășici la nivelul pielii, amputarea membrelor și infecții ale fluxului sanguin potențial fatale.

Centrele de control al bolilor din Statele Unite (CDC) estimează că 80.000 de persoane se îmbolnăvesc de vibrioză în fiecare an. Deși cele mai multe cazuri au loc în timpul verii, au fost raportate cazuri și în timpul iernii.


Publicat

în

de către

Etichete:

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *